Jakob Schiøtz

Jakob Schiøtz

Professor

DTU FYSIK
Institut for Fysik

Danmarks Tekniske Universitet

Fysikvej

Bygning 307, rum 228

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 45 93 23 99
E-mail schiotz@fysik.dtu.dk
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
CV
DTU nyheder
Loading

Profil

Nøgleord Molekyldynamik | Ikke-termisk reaktivitet | Nanopartikler | nanokrystallinske metaller | tæthedsfunktionalteori

DTU Profil

Molekyledynamik. Teoretisk materialefysik. Nanopartikler. Computersimulering. Overfladefysik og -kemi

Jakob Schiøtz (JS) forsker i nanopartiklers form og funktionalitet, herunder hvordan nanopartiklernes form influerer på deres kalalytiske egenskaber. JS anvender teoretiske kvantemekaniske beregningsmetoder til forudsigelse af materialers egenskaber, herunder overfladereaktivitet og katalyse, og arbejder med videreudvikling af disse metoder bl.a. med fokus på elektronisk eksiterede tilstande. JS arbejder endvidere med mekaniske egenskaber, af metalliske gasser og nanokrystallinske metaller. Inden for alle områderne ligger JS' fokus på computersimulering og udvikling af teoretiske metoder.

 

Egen profil

Jeg leder teorigruppen i Center for Individual Nanoparticle Functionality. Mine hovedforskningsområder er

  • Form og funktionalitet af nanopartikler: Hvad bestemmer i detaljen en nanopartikels form, og hvorledes influerer formen på dens katalytiske egenskaber. 
  • Overfladereaktivitet assisteret af "varme elektroner": Er det muligt at konstruere en nanostruktureret device, som udsender "varme elektroner" (elektroner med en energi på nogle få elektronvolt), og bruge disse elektroner til at udføre kemiske reaktioner, som ellers kun ville ske ved højere temperatur (hvis overhovedet)?
  • Molekyldynamiksimuleringer på stor skala af de mekaniske egenskaber af metalliske glasser og nanokrystallinske metaller.