En afgørende teknologi er at fange solenergi og gemme den i kemiske brændsler. Blandt meget andet kræver dette effektive katalysatorer af mange forskellige slags

Alumnearrangement - Nanoskalamålinger med kilometerskala anvendelse: Katalysatorer til solbrændsler

Alumnearrangement med Professor Peter Vesborg

- Nanoskalamålinger med kilometerskala anvendelse: Katalysatorer til solbrændsler

Energiproblemet er en af de største udfordringer, som vores civilisation står overfor. Vi får brug for at levere mere end 25,000 GW for at køre verdensøkonomien og vel at mærke at gøre dette med minimal skade på miljø og biotoper.

Tilmeld dig Alumnearrangementet torsdag d 7. november

En afgørende teknologi er at fange solenergi og gemme den i kemiske brændsler. Blandt meget andet kræver dette effektive katalysatorer af mange forskellige slags.

Med udgangspunkt i energiproblemet vil Professor Peter Vesborg fortælle om sit arbejde på DTU Fysik med at identificere og karakterisere sådanne katalysatorer til omdannelse af energi - ofte ved at arbejde på nanoskala - men hele tiden med bevidstheden om, at teknologien skal kunne skaleres til kilometerskala for at gøre en forskel for energiproblemet.

Arrangementet er del af serien af halvårlige alumnearrangementer ved DTU Fysik om instituttets forskning og dens samfundsmæssige betydning.

Læs mere om Professor Peter Vesborgs forskning på DTU Fysik

Ved arrangementet byder vi på sandwich, vand og øl.

Tidspunkt

tor 07 nov 19
17:00 - 19:00

Arrangør

DTU Fysik

Hvor

DTU Lyngby
Bygning 311
1. sal / Loungen