Søren Bang Korsholm forklarer om fremskridt i fusionsenergi i DR2 Dagen

fredag 07 dec 18

Kontakt

Søren Bang Korsholm
Seniorforsker
DTU Fysik
20 64 55 61

Søren Bang Korsholm, seniorforsker på DTU Fysik, har været i DR2 Dagen for at forklare om nylige fremskridt i fusionsforskning.

Hør Søren Bang Korsholm på i DR2 Dagen, hvor han fortæller om fusionsforskning og fusionsenergi som en uudtømmelig energikilde. I Kina er det lykkedes forskere at varme plasma op til 100 mio. grader i flere minutter, hvilket er et vigtigt skridt for forskningen.

Søren selv arbejder fusionsforskning på DTU Fysik, PPFE, og med det store fusions- og forskningsanlæg ITER i Frankrig, der bliver verdens største anlæg for fusionsforskning, når det står færdig i 2025.

Se indslaget på DR2 Dagen på dr.dk

Om Fusionsforskning

Fusionsenergi er solens og stjernernes energiforsyning. Den opstår ved at lette atomkerner – brintkerner – smelter sammen til tungere kerner – f.eks. Heliumkerner. Herved udvikles store mængder af energi. Det er denne proces fusionsforskningen vil efterligne på jorden, hvor fusionsenergien kommer fra sammensmeltning af brintisotoperne Deuterium (tungt brint) og Tritium (supertungt brint). For at atomerne kan støde sammen med hinanden og fusionere, varmer man brændstoffet op til temperaturer omkring 200 millioner grader celsius.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.