Birgitte Madsen fra DTU Fysik foran HT7 Superconducting Tokamak

Ung dansk forsker skal møde 39 nobelprismodtagere

tirsdag 11 jun 19

Kontakt

Birgitte Madsen
Videnskabelig assistent
DTU Fysik
Unge lovende forskere fra 89 forskellige lande er inviteret til møde med 39 tidligere nobelprismodtagere i fysik.

Birgitte Madsen fra DTU Fysik modtog i starten af året et EliteForsk rejsestipendiat, der uddeleles af Uddannelses- og Forskningsministeriet til landets dygtigste og mest talentfulde unge forskere. I år er hun blevet indstillet af Danmarks Frie Forskningsfond som en af de tre unge danske forskere, der får lov at deltage i Lindau Nobel Laureate meeting, hvor 39 tidligere nobelprismodtagere møder 580 unge forskere fra hele verden.

”Programmet byder på en lang række forelæsninger med de tidligere nobelprismodtagere, ligesom der er indlagt gåture og frokostaftaler, hvor jeg får mulighed for en mere uformel snak med nogle af prismodtagerne,” siger Birgitte Madsen.

Fokus på forskning i fysik

 Lindau mødet afholdes hvert år, men temaet skifter og har altså i år fokus på forskning i fysik.

”Jeg glæder mig særligt til at snakke med de øvrige deltagere, der alle er unge engagerede forskere inden for fysik. Både til at præsentere min egen forskning for dem, men også til at høre, hvad de arbejder med,” siger Birgitte Madsen.

Birgitte Madsen forsker i plasmafysik og fusionsenergi med særligt fokus på diagnosticering af hurtige ioner. De er karakteriseret ved et højt energiniveau og skal derfor helst forblive i den plasma, der udgør grundelementet i fusionsenergi.

Lindau-møderne er afholdt siden 1951. De har udviklet sig til et unikt internationalt forum, hvor tidligere nobelprismodtagere mødes med næste generations eliteforskere.

Mødet afholdes i den sydtyske by Lindau fra den 30. juni til den 5. juli.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.