DTU-professor hædret med æresdoktorgrad

mandag 11 maj 20

Antti-Pekka Jauho
Professor Antti-Pekka Jauho er blevet tildelt en æresdoktorgrad fra Aalto Universitet for sin enestående forskning inden for blandt andet teoretisk modellering af elektroniske, optiske, mekaniske og transportegenskaber af nanoskala-strukturer.

En æresdoktor er den højeste akademiske grad, et universitet kan tildele. Og Antti-Pekka Jauho, der er sektionsleder for Nanomaterialer og Devices (NANOMADE) ved Institut for Fysik på DTU og professor i teoretisk nanoteknologi, har fortjent hæderen.

Hans forskningsområder omfatter teoretisk modellering af elektroniske, optiske, mekaniske og transportegenskaber af nanoskala-strukturer, ofte under forhold langt fra ligevægt. Han er medforfatter af en meget brugt lærebog om emnet og han har produceret mere end 200 originale bidrag til forskellige tidsskrifter. Siden 2012 har han også ledet Grundforskningscenteret for Nanostructured Graphene (CNG).

I mere end tre årtier har Antti-Pekka Jauho aktivt samarbejdet med flere forskningsgrupper på Aalto University og dets forløber, Helsinki University of Technology. Fra 2007 til 2010 var han en Distinguished Professor ved universitetet og bidrog især til forskning i Center of Excellence in Computational Nanoscience (COMP).

Han har fungeret som en ekstern opponent og censor ved adskillige doktorafhandlinger samt som ekstern assessor ved flere professorrekrutteringer på Aalto. Antti-Pekka Jauho er også et udenlandsk medlem af Academy of Finland siden 2003.

Aalto Universitetets ceremoni for overrækkelsen af æresdoktor titler er i år blevet udsat på grund af koronakrisen. På trods af udsættelse af begivenheden har Aalto University alligevel tildelt æresdoktorater til Antti-Pekka og fire andre fremtrædende forskere inden for teknologi.

Aalto Universitet er sammen med DTU en del Nordic Five Tech, som er en strategisk alliance mellem de fem førende tekniske universiteter i Danmark, Finland, Norge og Sverige.

Læs mere på Aalto Universitetets hjemmeside