Børnebog forklarer hvordan coronavaccinen fungerer

mandag 06 dec 21

Ulrich Busk Hoff
Seniorrådgiver
Efter sundhedsmyndighedernes anbefaling om at, man bør lade sine 5-11-årige børn vaccinere er børnebogen Finn Foton og coronavaccinen blev højaktuel.

Pakket ind i god og sjov fortælling er bogen en slags naturvidenskabelig forklaring om, hvordan coronavaccinen fungerer. Og Ulrich Busk Hoff fra DTU Fysik har netop været ude og læse op af bogen for en 2. klasse på Amager. Det kom der et godt indslag på TV2 ud af.

Se indslaget om Finn Foton og Coronavaccinen på TV2 her

Højaktuel bog efter udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Bogen er selvfølgelig skrevet til børn, men den er så sandelig også til voksne. Særligt efter Sundhedsstyrelsen har anbefalet, at de 5-11-årige får vaccinen.
Bogen er ikke en løftet pegefinger, men er tænkt som en hjælp til forældre til at tage en oplyst beslutning om hvorvidt deres barn skal vaccineres eller ej, og til at give viden om og forklare hvordan en mRNA-vaccine fungerer.

”Finn Foton og corona-vaccinen" er blevet til i samarbejde mellem børnebogsforfatter, Jan Egesborg, og Ulrich Busk Hoff, der er kvanteforsker på DTU Fysik. Sammen har de også tidligere lavet børnebøgerne ”Finn Foton og kvantefysikken”, ”Finn Foton og Elektromagnetismen” samt “Finn Foton og havets klimakamp”.

I denne omgang har de også fået faglig sparring af professor Rune Hartmann fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik på Aarhus Universitet.