Stor NERD-bevilling til forskning i Plasmafysik

fredag 23 sep 22

Kontakt

Stefan Kragh Nielsen
Professor
DTU Fysik
46 77 45 34
Lektor Stefan Kragh Nielsen tildelt en NERD-bevilling på 14 mio. kr. til at forske i brintplasma.

NERD-bevilling er til at forske i brintplasmaer som en potentiel kilde til terahertz-stråling. Lektor Stefan Kragh Nielsen er blevet tildelt en bevilling på 14 mio. kr. til formålet.

Planen er at bruge nyfundne egenskaber ved plasmaer til at modne laboratorieplasmaceller til omdannelse af billig mikrobølgestråling til terahertz-stråling.

Til formålet vil han opføre et forsøgsanlæg på DTU, som skal skabe dedikerede plasmaer til strålingskonvertering. Derudover vil han udføre computersimuleringer for at forbedre designet.

"Hvis dette projekt lykkes, kan det have anvendelser inden for mange teknologiske områder, såsom sundhedsteknologi, kommunikation og fusionsenergi", forklarer Stefan Kragh Nielsen.

Om NERD

Det overordnede mål med NERD er at støtte original grundforskning inden for naturvidenskab og teknisk videnskab, herunder – men ikke begrænset til – fysik, kemi, matematik og datalogi. Ansøgningen skal beskrive, hvordan udfaldet af projektet har potentielle tværfaglige anvendelser inden for sundhed, life-science eller bæredygtighed.

Læs mere NERD-bevillingerne på novonordisk.dk

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.