Klimakamp i børnehøjde

tirsdag 24 nov 20

Kontakt

Ulrich Busk Hoff
Seniorrådgiver
DTU Fysik
29 80 41 55
“Finn Foton og havets klimakamp” er den tredje bog i serien om kvantefysikeren Finn Foton, der tager børn med på skæve og eventyrlige fortællinger med inspiration i naturvidenskaben. Denne gang går turen på ekspedition med August Krogh til Grønland.

For præcis 100 år siden modtog August Krogh Nobelprisen i medicin, men han bidrog også til den naturvidenskabelige forståelse af den højaktuelle klimaproblematik. Han var nemlig den første til at vise og forklare verdenshavenes helt afgørende rolle som regulator af atmosfærens CO2-indhold. Han påpegede også, at den forøgede koncentration af CO2 han observerede i Grønland, skyldtes menneskers afbrænding af kul.

Det er netop denne opdagelse, der er omdrejningspunktet for børnebogen ”Finn Foton og havets klimakamp”, som Ulrich Busk Hoff og Jan Egeborg netop har udgivet. Udover at være kvantefysiker er formidlingen af forskning vigtig for Ulrich.

”Det er skønt at være del af et af et dybt professionelt forskningsmiljø på, hvor der også er rum til og øje for relevansen af at bringe naturvidenskaben i spil gennem kreative samarbejder med kunstnere og forfattere”, fortæller Ulrich Busk Hoff.

Bogen, som er den tredje i serien om Finn Foton, er en varm eventyrlig fortælling om regnvåde dage. Den handler om, hvordan selv de mest oplyste forældre kan komme til kort overfor børns nysgerrighed og om at være åben over for hjælp fra en uventet kant.

Serien om Finn Foton er ikke videnskabsformidling men eventyrlige og skæve fortællinger, der finder sin inspiration i naturvidenskaben. Bøgerne er resultatet af et samarbejde mellem forfatter og kunster Jan Egeborg og kvantefysiker Ulrich Busk Hoff med fokus på faglighed og den gode fortælling.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.