Susan Stipp - Professor på DTU Fysik

Susan Stipp

Jane Hvolbæk Nielsen
Institutdirektør, professor
Professor Susan Stipp er ansat som led i en strategisk satsning på at udvi-de DTU’s forskning i 3D imaging metoder, så den i større udstrækning om-fatter biomaterialer.

Fra starten af 2019 har DTU Fysik ansat professor Susan Stipp, hvis faglige ekspertise er fokuseret på analyse af naturlige materialers overflader. Det sker f.eks. ved hjælp af røntgen mikroskopi, der er grundlaget for arbejdet i DTU’s 3D Imaging Center.

”Ansættelsen af Susan Stipp bidrager til at cementere DTU’s førende position på dette område af materialeforskningen. Materialeforskningen giver væsentlig viden, der bl.a. skal anvendes til at løse nogle af de udfordringer, vi står over for som samfund,” siger institutdirektør Jane Hvolbæk Nielsen.

Susan Stipp vil arbejde sammen med Henning Friis Poulsen og hans forskergruppe. I det regi vil hun fortsætte sit hidtidige arbejde med at udvikle en generel model til at forudsige naturlige materialers egenskaber og opførsel. Sideløbende vil hun arbejde med projekter, hvor forskningen sigter mod en bedre forståelse af egenskaber og dynamik af glasfibre i isoleringsmateriale og undersøger muligheder for at konvertere CO2 til fast form, som vil være stabilt i meget lang tid.

”Jeg glæder mig til at arbejde på DTU, hvor jeg fortsat vil tage udgangspunkt i at bruge overflade imaging til at forstå fundamentale grundvilkår i naturlige materialer og biomaterialer,” siger Susan Stipp.

Susan Stipp kommer fra en professorstilling på Nano-Science Center på KU.