Forsker i nanoskala optik modtager årets AEG Juniorprisen

tirsdag 27 sep 22

Kontakt

Søren Raza
Lektor
DTU Fysik
26 99 99 14
AEG Elektronfonden har netop uddelt AEG Juniorprisen og i år gik prisen til lektor Søren Raza fra DTU Fysik. 

Ved prisoverrækkelsen modtog lektor Søren Raza sit diplom og en tilhørende check på DKK 25.000.

”Sørens forskning vokser i krydsfeltet mellem elektronik og optik, som nok er en af de mest spændende og vigtigste frontlinjer i dag, med store videnskabelige og teknologiske perspektiver”, fortalte sektionsleder og professor Peter Bøggild i begrundelsen for indstillingen.

På nanoskala opfører materialer sig anderledes, når de interagerer med lys, og dette kan udnyttes til at studere nye optiske fænomener samt til at forme nanostrukturede overflader – såkaldte metaoverflader – der kan frembringe designet egenskaber og funktioner.

Ved at kombinere nanoskala optik med materialers elektroniske egenskaber er det muligt at elektrisk kontrollere de optiske egenskaber, hvilket baner vejen for adaptive optiske teknologier.

”En af Sørens mange styrker, og måske en af grundene til at han i dag modtager denne pris, er den ubesværede måde han bevæger sig mellem teori og eksperiment – dette er en stor styrke indenfor et felt i hastighed udvikling, hvor der ofte er væsentlige fundamentale forståelsesbarrierer der skal overvindes for at bane vejen for teknologien”, sagde Peter Bøggild.

”Det er en kæmpe glæde at blive indstillet og modtage AEG Juniorprisen, og jeg er beæret over den anerkendelse som prisen repræsenterer”, siger Søren Raza.

Læs mere om Søren Razas forskning her

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.