Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Olivia Sloth, DTU Fysik (Foto: Katrine Kragh)
21 JUN

Fra klimaaktivist til ph.d.: Olivia vil skabe løsningerne selv

Som klimaaktivist krævede Olivia handling, uden resultat. Derfor tog hun kampen op mod sin egen ordblindhed, og i dag udvikler hun grønne løsninger som ph.d. på DTU.

24 MAJ

Fem DTU-studerende repræsenterer Danmark i fysik

I en uge konkurrerer eliteuniversiteter fra hele verden om at finde svar på nogle af fysikkens store problemer, der endnu ikke er løst. 

 Projekter med fokus på udvikling af kvantecomputere og kvante-kryptering vil få høj prioritet i en ny NATO test- og fabrikationsfacilitet, vurderer professor på DTU Ulrik Lund Andersen.
20 MAJ

DTU skal udvikle kvantekommunikation

DTU’s test- og fabrikationsfaciliteter for kvanteteknologi i NATO-regi skal drives af projekter, der kan udnyttes kommercielt og sikkerhedspolitisk.

Foto: Mikal Schlosser
26 APR

Nyt center skal accelerere Power-to-X

Nyt nationalt innovationscenter på DTU har fået bevilget 80 mio. kr. fra VILLUM FONDEN til at bringe Power-to-X-projekter tættere på markedet og derved accelerere den grønne...

Matematiktorvet på DTU Lyngby Campus. Foto Laura Stamer
26 APR

ERC-grants vælter ned over DTU: 161 millioner kroner på ét år

10 forskere har sat DTU-rekord ved på ét år at modtage eliteforskningsbevillinger fra det Europæiske Forskningsråd, ERC.

Energi Energilagring Kemi Katalyse Medicin og medicoteknik Nanomedicin Sundhed og sygdomme
14 MAR

Kvantecomputeren i centrum for ny børnebog

“Finn Foton og Kvantecomputeren” der er den femte bog i serien om kvantefysikeren Finn Foton, der tager børn med på skæve og eventyrlige fortællinger med inspiration i...

03 MAR

Fotonisk kvantecomputer skal give teknologisk fordel

Et innovationskonsortium med DTU i spidsen vil udvikle en fotonisk kvantecomputer med potentiale til at overhale de bedste kvanteprocessorer indenom. 

Professor Peter C.K. Vesborg.
01 MAR

Sådan får vi enderne til at mødes i Power-to-X

Danmark har en lang tradition som bannerfører inden for vedvarende energiteknologi. En af de teknologier, der har sat det største fodaftryk, både globalt og nationalt...

Energi
Tobias Gehring. Fotograf Joachim Rode.
23 FEB

Nordens første kvantesikre dataoverførsel gennemført

Forskere tager et vigtigt stik i kapløbet med cyberkriminelle ved at bruge kvantekommunikation til at lave en sikker dataoverførsel i Danske Bank.

Kvanteteori og atomfysik Fysik
02 FEB

Professor Antti-Pekka Jauho fylder 70 år

Professor, ingeniør og ph.d. Antti-Pekka Jauho fylder 2. februar 70 år. Antti er Centerleder for CNG, sektionschef på DTU Fysik, og snart kan han også fejre, at han har...

Kontakt

Lars Hjortshøj
Kommunikationsmedarbejder
DTU Fysik
93 51 11 84

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.