Fysiklærerdage på DTU Fysik

Nanoteket  inviterer indenfor til fysiklærerdag, hvor du kan opleve Nanotekets undervisningslaboratorier. I den forbindelse har vi også nogle helt nye øvelser til dig og dine gymnasieelever.

Fysiklærerdag d. 28. november 2018 handler om kvantefysik med hands-on i Nanoteket. Bryd Bells ulighed med fotoner og Nanotekets nye udstyr. 

 

Læs mere om Fysiklærerdag 2018 

Fysiklærerdagen giver dig input til undervisningen. Det er gratis at deltage, men der er begrænset deltagerantal. Fysiklærerdagen foregår på DTU i Lyngby. 

Tidligere afholdte fysiklærerdage

Fysiklærerdag om røntgenfysik og billeddannelse

Tid: Er afholdt august 2016. 

Se præsentationerne her:

Røntgenteknikker, synchrotroner og XFELs (Martin Meedom Nielsen)

Røntgen og billeddannelse (Henning Friis Poulsen)

Imaging Center at DTU, examples of Micro CT (Jette Oddershede)

Foredragsholdere: Martin Meedom Nielsen, Henning Friis Poulsen og Jette Oddershede 

 

Fysiklærerdag om plasmafysik og fusionsenergi

Tid: Er afholdt i oktober 2015.

Download præsentation fra dagen her:

Foredragsholdere: Jens Juul Rasmussen og Alexander S. Christensen

 

Fysiklærerdag om neutron- og røntgenkilder

ESS og MAX IV, Europas nye neutron- og røntgenkilder, er tilsammen verdens største mikroskop til materialeforskning. ESS og MAX IV skal bygges i Lund og have databehandling i København og Lyngby. Begge kilder forventes at være i drift fra år 2020, og de skal bruges til undersøgelse af fremtidens materialer.
Lær om de acceleratorprincipper man benytter til at frembringe strålingen i de to anlæg og mød forskere, der benytter lignende anlæg i deres forskning. Du kommer også til at lave eksperimenter, der illustrerer principperne i ESS og MAX IV.

Tid: Er afholdt i oktober 2014.

Download præsentationer om:

 

Fysiklærerdag om elektronmikroskopi

Undersøg materialers overflader i detaljer.

Prøv selv at undersøge strukturer på mikro- og nanoskala med Nanotekets nye skanningelektronmikroskoper. Mød forskere der i deres daglige arbejde bruger elektronmikroskoper til at visualisere mikro- og nanostrukturer og til materialeforskning, og hør deres spændende forskningsfortællinger. Kom også med på rundvisning og bliv introduceret til de mere avancerede mikroskoper som findes hos DTU’s Center for Elektronnanoskopi, som er et internationalt førende center inden for elektronmikroskopi.

Tid: Er afholdt i april 2014.