Forside

Vi forsker i moderne fysik, særligt inden for fire overordnede områder: bæredygtig energi, materialer, kvanteteknologi og biofysik. Vores fokus er både at få større viden om grundvidenskabelige problemer og at udføre forskning orienteret mod anvendelse i samfund og virksomheder. Foto: Jesper Scheel. Billede: Maxime Bergamin.

Velkommen til DTU Fysik

Vi forsker i moderne fysik, særligt inden for fire overordnede områder: bæredygtig energi, materialer, kvanteteknologi og biofysik. Vores fokus er både at få større viden om grundvidenskabelige problemer og at udføre forskning orienteret mod anvendelse i samfund og virksomheder. 
Vores forskning er fordelt på 9 sektioner fokuseret på bæredygtig energi, materialer, kvanteteknologi og biofysik. Foto: Jesper Scheel. Billede: Katja Li

Forskning

Vores forskning er fordelt på 9 sektioner fokuseret på bæredygtig energi, materialer, kvanteteknologi og biofysik. Derudover har vi en ph.d.-skole med ca. 100 studerende.

Læs mere om forskningen på DTU Fysik
DTU Fysik har en række state-of-the-art forskningsfaciliteter og udstyr, vi bruger i vores forskning og undervisning.

Find de nyeste projekter fra DTU Fysik til BSc og MSc og dyk ned i mulighederne for sommerkurser.

Nanoteket er et undervisningslaboratorium, der hører under Institut for Fysik på DTU
Nanoteket er et moderne undervisningslaboratorium. I Nanoteket kan både DTUs egne studerende og gymnasieelever udføre fagligt relevante eksperimentelle øvelser.
Udviklingen af fremtidens teknologi har brug for ingeniører, der mestrer den grundlæggende fysik helt ned på det atomare plan. På Fysik og Nanoteknologi lærer du at designe og fremstille materialer af tingenes mindste bestanddele – nemlig atomer og molekyler. Du kan f.eks. arbejde med udviklingen af optisk kommunikation, biosensorer og fremtidens energiforsyning.

Uddannelse

Læs mere om Fysik- og Nanoteknologiuddannelsen, om Nanoteket –vores topmoderne undervisningslaboratorium og om de tilbud vi har til gymnasieklasser.

Læs mere om uddannelse på DTU Fysik
På DTU Fysik arbejder vi sammen med andre universiteter og med virksomheder om at designe og implementere instrumenter på store forskningsfaciliteter og for at bringe teknologi fra laboratoriet ud i verden og bliver til arbejdspladser.

På DTU Fysik udfører vi forskning og uddannelse i verdensklasse. Derfor har vi et intensivt samarbejde med både virksomheder og de bedste forskningsgrupper på universiteter og forskningsinstitutioner både i Danmark og i udlandet.

Læs mere om samarbejde på DTU Fysik
DTU Fysik Består af 8 sektioner. DTU Fysik har hovedansvaret for Fysik- og Nanoteknologiuddannelserne og for introduktionskurset til fysik (Fysik 1), som tages af hovedparten af alle DTUs studerende.
DTU Fysik er et moderne institut med vægt på stærk faglighed. Vi fokuserer på forskning, undervisning og innovation inden for områder med grundlæggende udfordringer og anvendelsespotentialer.
Moderne fysik, betydelige grundvidenskabelige udfordringer og anvendelsesmæssige perspektiver, er i fokus i vores innovative forskningsmiljø, som blandt udgøres af vores Ph.d.-studerende. Foto: Jesper Scheel. Billede: Mark Kamper Svendsen
Ca. 100 studerende udgør Ph.d.-skolen på DTU Fysik. Som Ph.d.-studerende arbejder du i en af DTU Fysiks 9 forskningssektioner.

DTU Fysik i medierne