Nanoteknologiske Horisonter

Om 'Nanoteknologiske Horisonter'

Nanoteknologiske Horisonter henvender sig elever og lærere ved gymnasieuddannelserne og alle andre, der er interesserede i at vide mere om nanoteknologi. Bogen er skrevet i 2008 af forskere og videnskabsjournalister på NanoDTU, Danmarks Tekniske Universitet og kan downloades gratis her på siden.

NanoDTU var et tværdisciplinært center-initiativ på DTU. I dag er nanoteknologien en integreret del af rigtig mange forskningsmiljøer på DTU. Meget er sket på forskningsfronten siden da, men bogens indhold giver en relevant introduktion til emnet, og vi opfordrer lærer og elever til at søge supplerende information med udgangspunkt i bogens oplysninger.

Til lærere og elever

Nanoteknologiske Horisonter er en lærebog om nanoteknologi til elever og lærere ved STX, HTX og HF. Bogen indeholder 13 kapitler, der beskriver et bredt udsnit af nanoteknologisk forskning og anvendelse. Kapitlerne kan læses uafhængigt af hinanden og udvælges enkeltvis i forbindelse med pensum eller valgfrit stof på A- og B-niveau i de naturvidenskabelige fag.

Download bogen "Nanoteknologiske Horisonter"

Kontakt

Ole Lynnerup Trinhammer

Ole Lynnerup Trinhammer Leder af Nanoteket (undervisningslaboratorium)